Мебелен магазин ИКЕА, гр.София

ИКЕА СОФИЯ

ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКС С ШОУРУМ, СКЛАДОВЕ, ОФИСИ, ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ,  ПОДЗЕМНИ И НАДЗЕМНИ ГАРАЖИ, МОДУЛНО ЛОКАЛНО ПРЕЧИСТВАТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ, МАГИСТРАЛЕН ВОДОПРОВОД Ø1000

гр. София, ул. „Околовръстен път” 216

Възложител: „ХАУС МАРКЕТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД

Търговският комплекс представлява първия магазин на шведската верига за мебели ИКЕА в България с площ над 30 000 кв.м. На територията на комплекса има  ресторант за клиенти с приблизително 260 седящи места и ресторант за служители с приблизително 100 седящи места, детски кът, бистро и магазин за хранителни стоки, паркинг.

Със своя силует, обем и цветно решение търговския комплекс ИКЕА е визуален и локационен репер за бурно развиващи се територии на южната дъга.

Първият мебелен хипермаркет IKEA в България стана търговска сграда на годината за 2011 год. в категорията „Търговски сгради” на националния конкурс „Сграда на годината”, заради това, че е явление в търговиятa и има значителен принос за реализирането на един от най-важните инфраструктурни проекти за град София – разширението на южната дъга на околовръстния път между квартал Младост и Симеоновско шосе.

Комплексът е реализиран през периода 2009-2011год.

Преодставените от ММВ инженеринг услуги са оценяване на съответствието на инвестиционните проекти, упражняване на строителен надзор по време на строителството, съставяне на технически паспорти и консултантски услуги по време на строителството и проектирането,  съдействие на възложителя в различните процедури свързани с инвестиционното проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация. Строително-монтажните работи се изпълняваха по Договор съгласно Договорните условия на ФИДИК – Червена книга.