Езиково училище Дорис Тенеди, гр.София

ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ  “ДОРИС ТЕНЕДИ”

гр. София, ж.к. Бели брези,  ул. „Нишава ” 66

Възложител: „ ДОРИС ТЕНЕДИ” ООД

Сградата на езиковото училище е с авангарден и модерен  архитектурен облик, чието функционално и интериорно решение отговаря на световните тенденции в областта, а именно: общи отворени пространства, осветеност, цветови решения създаващи уют и комфорт на децата, богата спортна база и удобства за обитаване. В училището  могат да се обучават 300 деца от предучилищна възраст до 12 клас, разполага със столова със собствена кухня, библиотека, закрит физкултурен салон, закрит плувен басейн, зали за занимания, закусвалня, тенис корт, покривно волейболно игрище, администрация и др.

ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ “ДОРИС ТЕНЕДИ” беше обявено за сграда на годината за 2010г. в категорията „Сгради наука, образование и спорт”  на националния конкурс „Сграда на годината”.

Предоставените услуги от ММВ инженеринг включваха упражняване на  строителен надзор по време на строителството, съставяне на технически паспорт, консултантски услуги по време на строителството,  съдействие на възложителя в различните процедури свързани със строителство и въвеждане в експлоатация.