Спортна зала Арена Армеец София, гр.София

АРЕНА АРМЕЕЦ СОФИЯ

МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СПОРТНА ЗАЛА

гр. София, бул. „Асен Йорданов” 1

Възложител: „НАЦИОНАЛНА СПОРТНА БАЗА” ЕООД

Сградата се състои от подземно ниво, спортна арена на кота ±0.00м и четири надземни нива, развити около обема заключен между арената и трибуните, с общ капацитет 9489 бр. седящи места, 2256 места разположени на подвижни дълги трибуни, 1248 места – на подвижни къси трибуни. Залата има два пресцентъра, в които могат да работят 120 журналисти, конферентна зала, офиси,  съблекални и гримьорни, служебни помещения. Освен това разполага с тренировъчна зала, фитнес център, ресторант и снек –бар. В нея могат да се практикуват над 30 вида спорт. Тя отговаря на всички изисквания на международните спортни федерации и техните стандарти за провеждане на световни и европейски първенства, както и на турнири от престижната категория  „Гран при”.

Многофункционалната спортна зала „Арена Армеец”, благодарение на която София вече може да бъде домакин на големи спортни и концертни прояви на закрито, е победител в  категория „Спорт и култура” за 2011 год. в националния конкурс „Сграда на годината”.

Предоставените услуги от ММВ инженеринг включваха оценяване на съответствието на инвестиционните проекти, упражняване на строителен надзор по време на строителството,  съставяне на технически паспорти, консултантски услуги по време на строителството и проектирането,  съдействие на възложителя в различните процедури свързани с инвестиционното проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация.